Facebook forever

Facebook

- Er du på Facebook?
Det kan nesten virke som om dette har vært den mest brukte replikken når man møter nye og gamle venner denne våren.

Mye har vært skrevet om nettstedets skumle sider og hvilket tidssluk slik nettverksbygging kan være. I TV 2 er det (ennå) ikke forbud mot å sjekke sin profil i arbeidtida. Denne uka meldte likevel en venn og kollega av meg seg ut.

Øystein Løwer valgte også å fortelle i sin blogg om sitt "Facebook suicide". Et begrep som brukes på folk som sletter sin profil på nevnte nettsted.

Nyhetsreporteren følte nemlig at privatlivet hadde blitt allemannseie. Han skriver: "Jeg hadde aktivt sørget for min egen identitetsfrarøvelse, i en digital Verden der ingen ting i ettertid kan viskes ut."  

Jeg synes Øystein tar vel hardt i, for det var ikke så mye oppsiktvekkende spennende som var skrevet i hans Facebook-profil. Forruten om noen bilder, en fødselsdato, og ei venneliste var det ærlig talt ikke mye Facebook-siden fortalte om han. 
Likevel, han følte altså at han hadde mistet kontrollen.

Men mistet vi ikke kontrollen for lenge siden?
?ystein L?
Et raskt Google-søk på Øystein forteller nemlig mer om ham, enn hans Facebook-profil gjorde. Google forteller meg at han er 28 år, liker luftfart, kan mye om økonomi, han har en god utdanning og har laget mange reportasjer i TV 2. I tillegg dukker det opp en rekke bilder. Ikke spesielt skumle saker, men likefullt opplysninger som sier mye om ham som person.

Min TV 2-kollega er kanskje ferdig med Facebook, men han har ikke fått noe mer kontroll over sin egen nettidentitet. Ved å melde seg ut, har han kanskje mistet kontrollen? 

Riktignok er det vanskelig å viske ut ting som allerede finnes på nettet, men ved å opprettholde i hvertfall en nettprofil kan man i hvertfall bidra med litt korrektur om det skulle trenges. 

Jeg vil beholde kontrollen, og blir derfor værende.

Kommentarer:

Postet av: øystein løwer
nok en måte å rettferdiggjøre en avhengighet på, der, altså...
26.mai.2007 @ 12:37

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5448188
Mitt profilbilde

Vegard Besstun Normann

Fra: Harstad

Født: 1974

Født 18. sept. 1974. Jobber som journalist i LørdagsMagasinet i TV 2.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits