Mitt verste luksuskjøp

Klokke stor

På en reportasjetur til Paris for to år siden gjorde jeg mitt dummeste kjøp noen sinne. Inne i Dolce & Gabbana-butikken fant jeg ei kjempefin bukse. Jeg hadde allerede sett den i en kul reklamekampanje. Og i den eksklusive butikken var utstillingsdukka kledd i den samme buksa - slitt og full av nagler. 

Først da jeg kom til kassa sjekket jeg prisen. 5500 kroner! Men da var det for sent, jeg kunne ikke la den bli igjen. Må ha den, bare må ha den! Jeg fortjente det jo...

Jeg er ikke alene. I fjor ble det på verdensbasis omsatt luksusvarer for 1340 milliarder kroner.

De siste ukene har jeg jobba med en sak om nordmenns stadig økende luksusforbruk. I LørdagsMagasinet (2. juni) får du blant annet møte Charlotte Spetalen og stylist-vennen Jan Thomas. Charlotte kjenner du kanskje best som kona til finansmannen Øystein Stray Spetalen. Vi ble med dem på en shoppingrunde til eksklusive butikker som Louis Vuitton og Mulberry i Oslo.
Spetalen
Se hele reportasjen gratis her

Men det er absolutt ikke bare folk som Fru Spetalen og stileksperten Jan Thomas alene som har ført til at forbruket på luksusvarer stiger. På ett år har salget av champagne økt med 25% i Norge, mens salget på luksusbiler har fordoblet seg. Trond Blindheim er en av landets fremste eksperter på forbruk. Han er ikke i tvil om hvorfor vi kjøper stadig flere luksusvarer:

- For det første har folk mer penger og tilgang på kreditt enn tidligere. For det andre har overklassens opptatthet av status blitt mer demokratisert nedover i sosiale lag. I dag er det slik at den som har skaffet seg flest fine ting før han dør har vunnet. Det ligger i hele forbrukersamfunnet. Du er hva du har. Du blir vurdert, dømt og fordømt ut fra ditt forbruk, sier han.

Feriepengene mine fra TV 2 har nettopp kommet på kontoen, men noen ny Dolce & Gabbana-bukse står ikke på handlelisten. Den jeg kjøpte i Paris for to år siden ligger fremdeles i klesskapet hjemme. Der har den for det meste ligget. Den er forlengst utrendy, og med dens ganske spesielle utseende er det ikke en bukse jeg kan bruke til daglig. Faktisk har jeg bare brukt den fire ganger...

luksus2  luksus1  kjøpe liten

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5453907
Mitt profilbilde

Vegard Besstun Normann

Fra: Harstad

Født: 1974

Født 18. sept. 1974. Jobber som journalist i LørdagsMagasinet i TV 2.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits