Sjarmert av Anette Stai

Anette hoved

Jeg hadde blitt advart.


Intervjuobjektet jeg var på vei til, likte visst ikke å gi intervjuer. Hun var modell, og jeg var forberedt på å møte ei dame som var ganske stiv i maska.

Jeg skulle få en skikkelig overraskelse.

For to uker siden satt jeg i bilen på vei ut til Bygdøy. Jeg skulle møte Anette Stai. "The Face of the 80s" - Norges aller første toppmodell. Planen var å gjøre noe korte forberedende opptak til saken du får se i denne ukas LørdagsMagasinet (9. juni).

Les mer og se bildespesial her

Det som møtte meg var en avslappa og svært humørfylt 46-åring som tok imot oss med åpne armer. Ei dame som er alt annet enn stiv i maska. Og når denne kvinnen smiler, gjør hun det med hele ansiktet.

LørdagsMagasinet
var der for å lage en sak om hennes sønn Nicolas' modelljobbing med en av Norges fremste fotografer, Knut Bry. En mann som Anette har kjent gjennom hele sitt voksne liv. Faktisk har fotografen tatt bilder av henne siden begynnelsen av 80-tallet. 

cover 3Det var disse gamle bildene hun lette etter da min kameramann og jeg kom hjem til henne. Nede i kjelleren, blant fire store pappesker med utklipp fra all hennes modellkarriere, fant hun en liten eske med negativer. Den inneholdt tidstypiske bilder som Bry tok av henne da hun var i begynnelsen av 20-åra. Det er rart å tenke på at disse bildene ble tattfor tyve år siden, for Anette er fremdeles like sprek.

cover 2Om man tilbringer tid med Stai, er det vanskelig å ikke bli mektig sjarmert av henne. Ikke bare er hun fremdeles en populær modell - nesten 30 år etter sin debut foran kamera. Hun er også ei raus dame som forble avlappa da hun fikk huset invadert av en haug med folk i forbindelse med sønnens fotosession.
 
I disse dager hvor alle norske modeller får mekrelappen "toppmodell", er det lett å glemme hvor stort det var på 80-tallet da Anette på rekordfart ble en av verdens mest brukte modeller. Med sitt sporty, sunne (norske?) look jobbet hun side om side med Ford-modellene Sharon Stone, Rene Russo og Lauren Hutton.

Du kan ramse opp mange av dagens "supermodeller", men for meg vil ingen av dem komme i nærheten av Anette Stai. Ikke bare på grunn av de prestisjefylte jobbene hun gjorde i begynnelsen av sin karriere, men også på grunn av den dama hun er i dag.

Kommentarer:

Postet av: Jim
Enda en som har oppdaget at damer er vakrere og mer sjarmerende når de har passert 40.
09.jun.2007 @ 15:17

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5458363
Mitt profilbilde

Vegard Besstun Normann

Fra: Harstad

Født: 1974

Født 18. sept. 1974. Jobber som journalist i LørdagsMagasinet i TV 2.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits