Sjarmert av Anette Stai

Anette hoved

Jeg hadde blitt advart.


Intervjuobjektet jeg var på vei til, likte visst ikke å gi intervjuer. Hun var modell, og jeg var forberedt på å møte ei dame som var ganske stiv i maska.

Jeg skulle få en skikkelig overraskelse.

For to uker siden satt jeg i bilen på vei ut til Bygdøy. Jeg skulle møte Anette Stai. "The Face of the 80s" - Norges aller første toppmodell. Planen var å gjøre noe korte forberedende opptak til saken du får se i denne ukas LørdagsMagasinet (9. juni).

Les mer og se bildespesial her

Det som møtte meg var en avslappa og svært humørfylt 46-åring som tok imot oss med åpne armer. Ei dame som er alt annet enn stiv i maska. Og når denne kvinnen smiler, gjør hun det med hele ansiktet.

LørdagsMagasinet
var der for å lage en sak om hennes sønn Nicolas' modelljobbing med en av Norges fremste fotografer, Knut Bry. En mann som Anette har kjent gjennom hele sitt voksne liv. Faktisk har fotografen tatt bilder av henne siden begynnelsen av 80-tallet. 

cover 3Det var disse gamle bildene hun lette etter da min kameramann og jeg kom hjem til henne. Nede i kjelleren, blant fire store pappesker med utklipp fra all hennes modellkarriere, fant hun en liten eske med negativer. Den inneholdt tidstypiske bilder som Bry tok av henne da hun var i begynnelsen av 20-åra. Det er rart å tenke på at disse bildene ble tattfor tyve år siden, for Anette er fremdeles like sprek.

cover 2Om man tilbringer tid med Stai, er det vanskelig å ikke bli mektig sjarmert av henne. Ikke bare er hun fremdeles en populær modell - nesten 30 år etter sin debut foran kamera. Hun er også ei raus dame som forble avlappa da hun fikk huset invadert av en haug med folk i forbindelse med sønnens fotosession.
 
I disse dager hvor alle norske modeller får mekrelappen "toppmodell", er det lett å glemme hvor stort det var på 80-tallet da Anette på rekordfart ble en av verdens mest brukte modeller. Med sitt sporty, sunne (norske?) look jobbet hun side om side med Ford-modellene Sharon Stone, Rene Russo og Lauren Hutton.

Du kan ramse opp mange av dagens "supermodeller", men for meg vil ingen av dem komme i nærheten av Anette Stai. Ikke bare på grunn av de prestisjefylte jobbene hun gjorde i begynnelsen av sin karriere, men også på grunn av den dama hun er i dag.

Livsfarlig skjønnhetskonkurranse

ParisNicole

Paris Hiltons liv har vært en såpeopera i mediene de siste årene. Og det siste kapittelet i denne er at hun denne helga meldte seg til soning i fengsel denne helga.

Tidligere i år ble hun dømt for å ha brutt betingelsene i en dom knyttet til promillekjøring. Selv om Paris nå må tilbringe drøyt tre uker bak murene, klarer amerikanske (og norske) medier å fylle spaltemeterene med stoff om blondinen, som er mest kjent fordi hun er en bortskjemt rikmannsdatter.

Da jeg intervjuet henne i forbindelse med den elendige horror-filmen "House of Wax" våren 2005, var det ei sløv og umotivert jente jeg møtte. Hun gjespet og var tydelig preget av festingen kvelden i forveien. Og det mest vettuge det norskætta jenta sa under det intervjuet var:
- Mitt inntrykk er at det er mange hotte mennesker i Norge.

Vel, jeg har gjort mer spennende intervjuer, men det var interessant å oppleve det fenomenet denne blondina har blitt, på nært hold. 

Siden Paris "slo igjennom" med en hjemmelagd sexvideo noen år tilbake, har hun alliert seg med redaktøren Ken Baker i magasinet US Weekly. Opp gjennom årene har dette bladet rapportert "nyheter" om hennes veskekjøp og alle andre mulige uvesentligheter. Ikke overraskende er også de en av hennes støttespillere nå som hun sitter bak lås og slå.

paris count

bladets nettside kan du sekund til sekund få en oppdatering på hvor lenge hotellarvingen har sittet fengslet. Samtaidig kjører bladet en nettavstemming hvor du kan stemme på om Paris eller hennes venninne Nicole Richie var penest da politiet stoppet dem for promillekjøring. For det er ikke bare unge frøken Hilton som har vært i hardt vær. I desember i fjor ble Richie arrestert for å kjøre i påvirket tilstand.

Paris og Nicole var idiotisk dumme da de satte seg fulle bak rattet. Men jeg stiller også spørsmål ved tilstanden til redaktør Ken Baker da han lanserte sin nettavstemming. Setter du folk i livsfare ved å sette deg rusa bak rattet, er det som virkelig teller hvor bra du ser ut under arrestasjonen?

En livsfarlig skjønnhetskonkurranse. 

US ken

Mitt verste luksuskjøp

Klokke stor

På en reportasjetur til Paris for to år siden gjorde jeg mitt dummeste kjøp noen sinne. Inne i Dolce & Gabbana-butikken fant jeg ei kjempefin bukse. Jeg hadde allerede sett den i en kul reklamekampanje. Og i den eksklusive butikken var utstillingsdukka kledd i den samme buksa - slitt og full av nagler. 

Først da jeg kom til kassa sjekket jeg prisen. 5500 kroner! Men da var det for sent, jeg kunne ikke la den bli igjen. Må ha den, bare må ha den! Jeg fortjente det jo...

Jeg er ikke alene. I fjor ble det på verdensbasis omsatt luksusvarer for 1340 milliarder kroner.

De siste ukene har jeg jobba med en sak om nordmenns stadig økende luksusforbruk. I LørdagsMagasinet (2. juni) får du blant annet møte Charlotte Spetalen og stylist-vennen Jan Thomas. Charlotte kjenner du kanskje best som kona til finansmannen Øystein Stray Spetalen. Vi ble med dem på en shoppingrunde til eksklusive butikker som Louis Vuitton og Mulberry i Oslo.
Spetalen
Se hele reportasjen gratis her

Men det er absolutt ikke bare folk som Fru Spetalen og stileksperten Jan Thomas alene som har ført til at forbruket på luksusvarer stiger. På ett år har salget av champagne økt med 25% i Norge, mens salget på luksusbiler har fordoblet seg. Trond Blindheim er en av landets fremste eksperter på forbruk. Han er ikke i tvil om hvorfor vi kjøper stadig flere luksusvarer:

- For det første har folk mer penger og tilgang på kreditt enn tidligere. For det andre har overklassens opptatthet av status blitt mer demokratisert nedover i sosiale lag. I dag er det slik at den som har skaffet seg flest fine ting før han dør har vunnet. Det ligger i hele forbrukersamfunnet. Du er hva du har. Du blir vurdert, dømt og fordømt ut fra ditt forbruk, sier han.

Feriepengene mine fra TV 2 har nettopp kommet på kontoen, men noen ny Dolce & Gabbana-bukse står ikke på handlelisten. Den jeg kjøpte i Paris for to år siden ligger fremdeles i klesskapet hjemme. Der har den for det meste ligget. Den er forlengst utrendy, og med dens ganske spesielle utseende er det ikke en bukse jeg kan bruke til daglig. Faktisk har jeg bare brukt den fire ganger...

luksus2  luksus1  kjøpe liten

Mitt profilbilde

Vegard Besstun Normann

Fra: Harstad

Født: 1974

Født 18. sept. 1974. Jobber som journalist i LørdagsMagasinet i TV 2.

Mer...

juni 2007
ma ti on to fr
        1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
             


hits